LINKÖPING

Tips på aktiviteter


Flera medlemmar har efterlyst tips på aktiviteter och resmål runt omkring Linköping. Här nedan kommer lämpliga förslag till aktiviteter och trevliga utflyktsmål. Vid varje aktivitet finns en länk du kan klicka på för att läsa mer. Längst ner på sidan finns ett formulär där du kan lämna egna förslag!

BERG

Minigolf


Spela minigolf vid vackra Bergs slussar. Det går bra att följa spelet på banorna med rullstol. Passa även på att köpa en glass och promenera längst kanalen.

LINKÖPING

Tinnerö Eklandskap


Ta färdtjänsten till Rosen-källasjön, Dämmet eller Ekäng, Ullstämmaskogen. Njut av gamla ekar i ett böljande beteslanskap där mängder av växter och djur har sin hemvist. Insprängt bland ekhagarna finns barrskogar, ekologiskt odlade åkermarker, blomrika slåttervallar samt flera återskapade våtmarker. Platserna har grillplats, regnskydd, handikapptoalett, stig för rullstol. Tips! Ta med kikare.

NORRKÖPING

Upplev Norrköping


Hoppa på pendeln till Norrköping och promenera till det gamla, men otroligt välbevarade, textil och pappersindustriområdet. Besök
Arbetets museum
, Louis De Geer konsert & kongress, Norrköpings stadsmuseum och Visualiseringscenter C. På Visualiseringscenter C kan du bland annat uppleva 3D-filmer i 360° i den kupolformade biografen.

BROKIND

Stiftsgården Vårdsnäs


Besök Vårdsnäs stiftsgård som ligger mitt i det vackra sjölandskapet söder om Linköping. Njut av vila, naturäventyr och goda måltider. 
Här väntar ett annat tempo på dig, en plats där du alltid nära naturen och stillheten.

LINKÖPING

Träna utomhus


På några platser i Linköping finns det aktivitetsparker med träningsmöjligheter. Du hittar en av dem vid Johannelunds centrum. Intill lekplatsen och längre in i parken finns flera stationer med gymredskap som passar ungdomar, vuxna och seniorer. Maskinerna hittas lätt då de är starkt röda och gula och står på en färgglad gummimatta. Träningsstationerna är tillgängliga för rullstolsburna.

Förslag på anpassade aktiviteter