Många medlemmar slöt upp till årets julfest på Vagnhallen där de kunde avnjuta en god fika med julsmörgåsar och pepparkakor.
Vi informerade om våra aktiviteter under året och även om våra kommande projekt under 2018. Som vanligt hade vi lotteriförsäljning och fina priser. Stämningen var hög och glädjefull och diskussionerna och skratten avlöste varandra. Strokeföreningens Julfest avslutades med besök av Linköpings Lucia med tärnor. Mycket vackert och uppskattat av alla.
Linköping 6 december 2017
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Flygvapenmuseum är ett svenskt statligt teknik- och kulturhistoriskt museum med utställningar om militärflygets utveckling från tidigt 1900-tal fram till i dag.
Vi var en skara medlemmar från Strokeföreningen i Linköping som fick lyssna till Roland Printzskölds intressanta berättelse om livet som pilot vid Malmens militärflygfält. Hans karriär började 1944 då han utbildades till pilot och hela hans unika berättelse är i sig historisk. På ett fascinerande och professionellt sätt kunde han återberätta många spännande berättelser och man förundrades över vilket fantastiskt minne han hade. Att kunna minnas många gånger i detalj vissa händelser, platser och datum om historiska händelser var mycket intressant för oss lyssnare.
En kanonkväll med Strokeföreningen och musikerna "Homebrew " .
Strokemedlemmarna hade en mycket trevlig kväll med Irländsk musik, snacks, korv och öl att förtära. Glädjen stod högt i tak och man både sjöng och klappade med i musiken.
Killarna i ”Homebrew” hade konsten och förmågan att få med oss alla, i musikens underbara värld. Man enades högt och ljudligt om att flera sådana här möten var efterlängtade.
Strokeföreningen har ambitionen att få människor att trivas och må gott tillsammans med de enklaste metoderna.
Alla ni som missade denna fantastiska kväll, ta nästa chans och besök oss på Strokeföreningens månadsmöten och upplev och finn en trivsam och äkta glädje tillsammans med oss.
Strokeföreningens första Höstmöte fick som vanligt många besökare när vi besökte Vårdnäs Stiftsgård och avnjöt en god lunch och avslutningsvis blev underhållna av Hazze Ztefanz. Två glada ”killar” som verkligen bjöd på sig själva. Vi fick lyssna till både Elvis och Jerry Williams låtar bl.a och applåderna avlöste varandra och som nog höjde taket på Salongen en bit.
Nu hoppas vi i Styrelsen att lika många vill besöka de andra mötespunkterna som vi har på Agendan under hösten. Det är alltid högt i tak på våra möten och medlemmarna är fantastiska på att sprida glädje till varandra. Vi kan bara önska; ”Välkomna alla gamla och nya medlemmar”.
Vårdnäs Stiftgård 29 augusti 2017
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Handigolf har visat sig vara ett perfekt sätt att hålla kroppen i form efter Stroke. Det ger glädje och inspiration, bra balans och kordination samt på ett fantastiskt roligt sätt få både motion och trevligt umgänge med människor i liknande livssituationer. Det har varit många flera än vi kunde tro som nappade på detta fantastiska erbjudande från Stefan Nygren. Ingen kostnad samt klubbor fanns att låna för alla medlemmarna. Det har varit mycket uppskattat.
Strokeföreningen i Linköping med Omnejd hade avslutning av vårens månadsmöten på NaturCentrum. Vi var 38 medlemmar som tillsammans grillade korv, drack kaffe med hembakade bakelser, gjorda av Anita Thunberg. Det blev ett lyckat och glatt möte och våra medlemmar kunde gotta sig i solskenet även om det blåste en hel del. Men vad gjorde det när alla hade ett glatt humör och skratten ekade tillsammans med de susande träden.
Styrelsen önskar ALLA en trevlig Sommar!
Strokeföreningen i Linköping fick in en mycket bra intervju i Corren, med strokedrabbade Diana Wallenberg från Kisa, som fick en stroke endast 15 år gammal. Reporter Susanne Hasselqvist skrev även om Strokeföreningens arbete med att informera Linköpingsborna om hur viktigt det är att kolla sitt ”Blodtryck” samt att veta hur AKUT-testet fungerar.
Det var många tacksamma människor som fick sitt Blodtryck taget vid Södra Entreén på US närmare bestämt 70 st som även fick med sig ett skrivet intyg om resultatet samt vem som utförde undersökningen.
Det blev några som jag gav rådet att prata med sin Vårdcentral för uppföljning. Flera har ringt och tackat. Under eftermiddagen kom representanter från Universitets Sjukhuset och gav information kring Journalen på nätet samt underhållning av Sång och Musikterapeuten Birgitta Andersson som gav exempel på om ”Sångens betydelse för glädjen i livet”
Linköping 9 maj 2017
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Smedstad Ridcenter med Ulrika Eriksson, ridskolechef i spetsen tog emot oss från Strokeföreningen för en guidning på den fantastiska ridskolan i Linköping. Det var mycket trevligt att så många som 24 stycken deltagare kom till månadsmötet.
Ulrika Eriksson berättade om uppbyggnandet av ridskolan och gav oss en fin guidning under onsdagseftermiddagen. Ridskolan är ett fascinerande bygge där de skapat unika förutsättningar för att stödja och utveckla ridsporten för alla människor, stora som små. Ulrika en glad och sprallig tjej som fick alla att känna sig välkomna och hon var mycket övertygande om att just ALLA, skulle kunna testa rehabilitering till Häst. Flera medlemmar anmälde sig direkt att deltaga.
Strokeföreningen kommer att ordna ”prova på ridning” i samarbete med Ulrika och intresserade medlemmar kan höra av sig till oss.
Efter information och guidning bjöd Styrelsen alla på kaffe och bakelse.
Vår samlingssal fylldes med ett trettiotal förenings-medlemmar för att vara med på Strokeföreningens Ost/frukt-provning som serverades både rött och vitt alkoholfritt vin till.
Strokeförenings vice ordförande Eva Sundberg berättade om ostarnas historik, som har genom århundranden och årtusenden utvecklats till olika ostsorter. Tillverkningstekniken och olika förvarings- och lagringsmöjligheter skulle anpassas för olika förhållanden som fanns till buds. Vi hade 10 olika ostsorter som man fick smaka och tycka till om.
Det var en mycket lyckad satsning och besökarna tyckte det var en trevlig eftermiddag med många diskussioner och funderingar om vad och vilken ost som smakade bäst.
Efteråt bjöd vi på kaffe och hembakad kaka.
Åsa Tåhlin är sångerska och ett välkänt namn i stans jazzkretsar och på Strokeföreningens egen julfest kunde vi få en härlig och avkopplande underhållning där Åsa bland annat sjöng och spelade flera sånger av Monica Zetterlund. Det blandades även med några vackra julsånger. Åsa kommer från Värmland, en glad sprudlande tjej som visste hur man underhåller och får folket att sjunga med i refrängerna.
Det hade kommit många medlemmar och glädjen stod högt i tak. Det serverades stora härliga julsmörgåsar som Anita Thunberg hade tillverkat under morgonen och man bjöd även på hembakat bröd till kaffet. Ingen gick hem besviken den eftermiddagen.
Linköping 7 december 2016
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Höstens första föreläsning på Strokeföreningen inleddes med ett besök av Ewa Söderberg och Ingrid Frohm som båda arbetar med hjälpverksamhet i Nepal. Efter stora jordbävningar och andra naturkatastrofer jobbar man med att återuppbygga sjukhus, skolor och hem för de utsatta människorna. Det var mycket intressant att få höra och se bilderna från arbetet i Tuku Nepal. Fantastiska ”eldsjälar”.
Föreningen bildades 2005 för att bidra till en hållbar och långsiktig utveckling i Nepal genom att stödja småskaliga organisationer, företag och projekt i landet. Det de gör berättade Ewa Söderberg, ska bidra till att ge arbete och utbildning till utsatta grupper som t ex fattiga, lågkastiga eller kvinnor.
Linköping 5 oktober 2016
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Strokeföreningens första träff tillsammans med 35 medlemmar lunchade tillsammans på Vårdnäs Stiftsgård. En underbar dag med solsken, värme, god mat och ett glatt sällskap.
Att sitta och se ut över vattnet gav känslan av en inre harmoni och lugn.
I kapellet, vackert belägen på kullen ovanför Stiftsgården, fick vi sedan höra Britt Bäckvall-Andersson, som arbetat som fängelsepräst, berätta om sina erfarenheter och upplevelser. Det var på många sätt intressant att få höra om de olika sätten att tolka bibeln och om hur människor som aldrig i sina tidigare liv varit troende eller satt sin fot i en kyrka kunde ändra uppfattningar om kristendom och bibeln i sin strävan efter att få ett bättre liv.
Efter föreläsningen fick alla ställa frågor och det var ett aktivt sällskap som hade många funderingar och frågor, som Britt med stor kunskap kunde besvara. Dagen kan bara enas om att den var fantastiskt trevlig.
Visualiseringscenter C i Norrköping, blev Strokeföreningens utflyktsmål för vårens sista aktivitet. 21 medlemmar for med Kålmårdsbussen och en hjälpsam och trevlig busschaufför tur och retur Linköping-Norrköping.
Det blev en spännande och givande resa med rundvandring bland människokroppens ”nerver och synapser”, 3D-film med astronauten Christer Fuglesangs resa i rymden, fika och lunch med utsikt över strömmen. Alla deltagarna var överens om att det blev en fin och trevlig avslutning av vårens sista medlemsmöte och vi kan varmt rekommendera Visualiseringscenter C . Ett digitalt science center och en mötesplats kring visualisering för forskning, näringsliv, allmänhet och skola.
Våren 2016 har bjudit på många fina månadsmöten tillsammans med Strokeföreningens medlemmar samt SMIL-gruppens deltagare.
Först ut på scenen var F.d. arbetsterapeuten och specialläraren Ann-Mari Sjösvärd som berättade om sitt arbete med funktionsnedsättning i Sverige och även utomlands. Hon blev hedersdoktor vid Linköpings Universitet 2005.
Årsmötet drog några stycken även om man skulle önska att flera ville närvara och göra sin röst hörd, Tropikhusets eftermiddags fika blev lite mera intressant och trevligt. SMIL har bjudit på trevliga Bingo-spel, frågesport med fika.
Nu närmar vi oss Internationella Strokedagen som i vanlig ordning alltid infinner sig på Vagnhallen, Fontänen med intressanta föreläsningar den 10 maj 2016 k. 16-19. Vi får besök av Pia Wange från ”FM-centrum” som orienterar oss om vad som är på gång rörande US, Region Östergötland.
Vi får också höra vad Ulrika Eriksson från Hagastall och Omsorg samt Smedstads Ridsportcenter har att berätta om hästburen rehabilitering.
Alla är hjärtligt välkomna till föreläsningar och fika till självkostnads pris.
Sedan får vi möta vår egen” eldsjäl”, Maria Dahlqvist, som på eget initiativ gjort sina egna tillverkade armband med röda pärlor med texten AKUT, för att uppmärksamma Internationella Strokedagen.
50% av intäkterna går till Strokeföreningen i Linköping.
Strokeföreningens sedvanliga julfest för 2015, avslutades med avkopplande musik av Mathias Brandin Beltramo. Mathias är en folkkär och skönsjungande trubadur som vet hur man skall få människor att må bra. Han har även hunnit med och besöka vår SMIL-grupp på Ryttargårdskyrkan. Till min egen glädje fick jag till och med sjunga en duett med honom.
Nu har vi kommit igång med föreningens våraktiviteter och arrangemang 2016, och först ut på listan var Ann-Mari Sjösvärd, den F.d. arbetsterapeuten och specialläraren som år 2005 blev hedersdoktor vid Linköpings Universitet. Hon startade upp” Händelseriket” 1989. Verksamheten byggde hon upp på Hjulsbrohemmet i Linköping. Verksamheten var då unik i Sverige och fick stor uppmärksamhet och var till för personer med funktionsnedsättning. Det handlade om insatser både i Sverige och även utomlands. Hennes insatser och hårda arbete för de utsatta är mycket fascinerande. Idag finns flera ”Upplevelsecenter” runt om i landet som är knutna till dagcenter, skolor, sjukhus och gruppbostäder.
Kom gärna och besök våra träffar på Fontänen och ta del av trevliga möten.
Strokeföreningens medlemsmöten hösten 2015 börjar närma sig sitt slut och vintern närmar sig med snabba steg. Besöket på ”Äppelträdgården vid Universitetet” var uppskattat och efter guidningen avslutade vi besöket med ett Café besök. En annan intressant herre var JAS-piloten Stig Holmström som bjöd på många minnen från flyget och stämningen var på topp. Andra fina inslag under hösten tillsammans med SMIL-gruppen har varit, när Mathias Brandin Beltramo generöst bjöd oss på sång och musik. Vi har även sett filmen ”Trång i Kistan”, lyssnat till Eva Sahlin som visade underbara naturfoton och mycket mera. Sabina Thorblad berättade också om Tekniska Verken och om framtidsplaner som var mycket intressant.
Som avslutning avnjuter vi alltid hembakat bröd med kaffe.
Vi också klarat av Alla helgons dag. Och nu är det bara några veckor kvar till Strokeföreningens stora Julfest som vi firar i Vagnhallen med en stunds avkopplande musik, riktigt goda julsmörgåsar, lotteri och fina vinster samt många trevliga glada medlemmar.
Linköping 23 november 2015
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
NaturCentrum fick stå som Strokeföreningens sista aktivitetspunkt för denna säsong. Ett trettiotal medlemmar kom denna varma och sköna sommardag för att grilla korv och dricka kaffe med tårta. En glädjefull stämning spred sig över gänget och vi som jobbar med detta kunde bara konstatera att vi valde rätt plats.
Personalen var mycket hjälpsamma och en promenad i trädgården som ligger mitt i staden kan man säga är unik. Genom NaturCentrum går sedan promenadvägen ner mot Trädgårdsföreningen som i denna tid av året är fantastiskt vacker. En oförglömlig dag och ett varmt Tack till Alla som ställde upp.
Naturcentrum 15 juni 2015
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Varje år i maj uppmärksammas Internationella strokedagen över hela Sverige. I år blev Strokeföreningen i Linköping mycket uppmärksammad från media i form av intervju/reportage i Corren och Tv-reportage i 24Corren, samt LinköpingsPosten.
Dagen inleddes med stort pådrag vid US-södra med information och spridning av AKUT-test kort, samt blodtrycksmätning till många besökares förtjusning.
Vi gästades även av Jonas Karlsson som föreläser om hur människor som drabbas av en funktionsnedsättning även kan hitta lösningar på hur man accepterar sin situation och överlever med glädje och humor och även kan utföra arbetsuppgifter som gör att man kan leva i ett oberoende. Jonas har sin egen SHOW – Personlig Magi och trolleri , som han reser runt i landet och glädjer människor med sin positiva syn på livet.
Vi fick också besök av Re-Aktiva och arbetsterapeuterna Catharina Neij och Ann Lundholm som berättade om sin verksamhet och som i första hand vänder sig till de yngre drabbade med funktionsnedsättning i arbetsför ålder.
Men det är inte bara denna dag som vi arbetar för i Strokeföreningen. Vi arbetar hela året, med uppehåll över sommarmånaderna juni och juli, med att försöka hitta alternativ till aktiviteter där vi vill få kontakt med föreningens medlemmar och även nya medlemmar, i så stor utsträckning som möjligt går, för att på detta vis kunna ge en möjlighet till dessa människor som drabbats av en stroke att inte isoleras i sina hem.
Dagen avslutades med många intressanta frågor och diskussioner och naturligtvis kaffe med AnitasThunbergs goda hembakade bröd.
Vi i styrelsen tackar alla som ställde upp på denna Internationella Strokedag
Under eftermiddagen på Fontänen och Vagnhallen, gästades vi av Docent Lennarth Johansson som är både psykolog och författare bl.a till boken ”Anhörig i nöd och Lust” . Föreläsningens Tema handlade just om de anhörigas situationer. Lennarth´s föreläsning innehöll mycket innehållsrik samt viktig information och som grundade sig på hans långa och mycket stora erfarenheter inom området. Det var mycket tänkvärt att lyssna till hans diskussioner kring ämnet "Anhörig" som idag är ett hett ämne just kring vården av drabbade anhöriga. Mängden av anhörigvård ökar snabbt när vårdplatserna minskar. Åhörarna var mycket nöjda och många ville köpa med sig boken hem.
SMIL-gruppens besök på Mjellerungsgården och Tekniska Verkens museum
Bengt Pettersson 86 år, anställdes på Tekniska Verken som el-montör 1951, berättade om hur grundaren Jonn O. Nilsson till "Linköpings elektriskakraft och belysningsaktiebolag" som sedermera blev Tekniska Verken, började sin historiska bana.
"Tekniska Verken i går, i dag och i morgon". En mycket intressant och spännande resa från mitten av 1800 talet och till dags datum.
Många spännande föremål fick vi se och det är häpnadsväckande hur snabbt utvecklingen har skett när det gäller våra elektriska föremål.
Bengt P vid kontrollbordet
Vi har haft flera trevliga Månads- och SMIL-möten under våren, med intressanta föreläsare och utflykter med underhållning.
Besöket till NaturCentrum i Trädgårdsföreningen var så trevligt att vi bestämde oss för att avsluta vårens program med korvgrillning där.
Till Strokeföreningens årsmöte kom det många medlemmar och det gläder oss i styrelsen.
Sedan har det växelvis varit Filmvisning på Fontänen och Studiebesök i Pingstkyrkans nya lokaler på Cupolen, som förövrigt blev en stor överraskning för oss besökare då denna moderna kyrka även bestod av ett antal kontor och musiklokaler, besöket av den trevlige Robert Kolff som berättade och visade bilder på kända konstnärer gladde många besökare.
Vi är många som samlas till träffarna men vi önskar att många flera vill komma och besöka våra möten då de fyller en mycket viktig funktion för många medlemmar som annars kan känna sig ensamma och isolerade.
Linköping 24 april 2015
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Trubaduren från Åtvidaberg Sören Dahlgren underhöll Strokeföreningens och årets första medlemsmöte på Ryttargårdskyrkan.
Lokalen blev fullsatt med förväntansfulla medlemmar som inte döljde sin förtjusning när Sören satte igång med sina ballader och roliga historier och berättelser. Hans "musikresa" blev från Bellman, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk, samt några moderna tappningar och hela församlingen var överens om att detta var en "Himla rolig och upplyftande eftermiddag" Sören kunde verkligen med sin fantastiska sångröst fånga dessa begåvade mäns personligheter.
Julfesten på Strokeföreningen i Linköping blev en riktig succé med många besökare. Sjölunds trio med Göte, Karl-Arne och Hasse inledde eftermiddagens underhållning med sång och musik och några trevliga och roliga historier. Alla sjöng och klappade med i takterna kring de blandade tonerna.
Under eftermiddagen serverades både skinkmackor och kaffe, samt glögg och pepparkakor allt medan spelemännen underhöll. Det var mycket applåder och skratt i vagnhallen och man kunde bara inse att alla var nöjda.
Som en överraskning kom Luciatåget med tärnor, stjärngossar och tomtegubben med ljus,sång och glädje. Alla jobbar på min avdelning strokeenheten avd 72 US och som förra året gick med som stödmedlemmar till strokeföreningen och i år ville hjälpa till med underhållning. Vad kan man annat vara än TACKSAM för en sådan sammanhållning. Jag är glad över att jobba med dessa arbetskamrater.
Jag vill också passa på att tacka mina barn Thomas, Jhonas och Madelene som alltid ställer upp och hjälper mig i mitt föreningsarbete.
Till sist vill jag önska alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År!
Linköping 5 december 2014
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Verksamheten i Brokinds rehabiliteringsträdgård bygger på att naturen är fantastisk, den skänker ro, ger energi och sprider glädje och den finns alltid där, när vi än behöver den. Det var hit Strokeföreningens anhöriggrupp 11 personer, åkte en dag i början av september för att få energi att starta upp inför hösten.
Brokinds rehabiliteringsträdgård erbjuder en möjlighet att komma bort från allt vad stress heter. Vi blev väl omhändertagna hela dagen av Anna Falkenberg som leder verksamheten. Vår målsättning var att få en dag med avkoppling i annan miljö och vad kan då vara bättre än att välja eklandskapet i Östergötland.
Meningen var att ströva omkring i den helt underbara naturen och bara njuta av tillvaron men strövandet blev inte av på grund av regn mest hela tiden. När vi kom sken solen en kort stund så vi hann dricka kaffe utomhus och under tiden berättade Anna om verksamheten och sina visioner för framtiden. Idén är att detta ska vara ett komplement inom friskvård, rehabilitering av stressymtom och olika diagnoser samt hälsoarbete för olika grupper. Ledordet är ”naturens kraft är vår styrka”.
Vi diskuterade naturligtvis vår situation som anhörig men också hur detta kanske skulle kunna vara en bra del i de strokedrabbades rehabilitering. Den rehabilitering som landsting/kommun erbjuder är bra en kort tid efter insjuknandet men för våra anhöriga är det i många fall en livslång träning som behövs. Det kändes självklart när vi träffade Anna att här kunde något bra hända som stärkte individen både fysiskt och psykiskt. För henne finns inga stopp bara att svårigheter ska övervinnas på något sätt. Allt går att ordna om man tar tag i det på rätt sätt. Det måste finnas mer än ett sätt att arbeta med rehabilitering.
Anna rekommenderade en del litteratur bl a ”Alnarpsmetoden – Trädgårdsterapi" skriven av Patrik Grahn och Åsa Ottoson 2010 och Stress och den nya ohälsan av Peter Währborg
Dagen avslutades med en mycket god lunch och en hel del tankar som vi kan diskutera vidare vid våra träffar. Det är värdefullt att komma iväg på egen hand någon gång ibland och ta hand om sig själv eller bli omhändertagen. Vi kändes oss stärkta till både till kropp och själ efter den dagen.
Du som är anhörig och bor i Linköping med omnejd och känner att du vill ha kontakt hör av dej till strokeföreningen och du är välkommen till våra opretentiösa träffar.
Brokind Oktober 2014
Anita Häggström
Vice ordförande
Det har stått väldigt mycket i Corren om situationen på US-Linköping med platsbrister och överbeläggningar. Kaos och irritation som växer bland vårdpersonal. Patienter som får vänta länge på Akuten etc.
Strokeenheten har i sommar klarat av att hantera situationer som ligger långt över gränserna. Duktiga medarbetare och vårdpersonal har helt klart varit avgörande. Man har grundlagt sommarsemestrarna på ett mycket professionellt sätt där man lagt scheman med ordinarie personal blandat med sommarvikarier. Trots mycket arbete och ibland tung arbetsbörda har det varit en mycket god stämning på vår avdelning 72.
Sommarvikarierna har gjort ett mycket gott intryck och bra arbete och alla har varit nöjda och belåtna bland personal/patienter. Det är vår vision att tillgodose alla våra patienters behov så bra som möjligt
Linköping augusti 2014
Lena Fix-Ehrencrona
Ordförande
Jessica Thåström kom till Föreningshuset Fontänen på den Internationella Strokedagen och föreläste om temat ”Våga Leva” efter att ha själv drabbats av Stroke. En ung kvinna som helhjärtat delade med sig om sin livserfarenhet och Färggrann och Levande var hon verkligen. Hon avskyr att bli behandlad som en sjuk människa utan poängterade hur viktig det var att respektera henne för den hon var och som vilken människa som helst. Det hon tog upp efter föreläsningen var hur glad och tacksam hon blev när jag presenterade henne som en ung levnadsglad och inspirerande föreläsare med sin konstnärliga läggning också. (märk hennes alla färggranna tatueringar) inte som en strokedrabbad tjej!
Den här föreläsningen gav mig i alla fall en hel del att tänka på just därför att jag är en del av vårdkedjan som skall ta hand om strokedrabbade människor och då många som är i den yngre åldern- Utifrån hennes perspektiv fick man en tankeställare om hur det är att vara personen som ligger i sängen och inte kan förmedla sig varken med ord eller gester. Hur det är att inte bli förstådd och hur det kändes när andra människor skulle sköta omvårdnaden etc.etc.
Att inte förstå vad läkaren och andra professioner berättade vad som hade hänt med henne och VARFÖR hon inte uppfattade sin ena halva av kroppen, som ett exempel bland många. Att förstå att man inte längre kunde vara som förut och aldrig bli densamma var också något som hon tog upp, MEN som hon också deklarerade om att hon skulle inte förbli ett OFFER. Hon var verkligen en mycket modig och trevlig tjej som många flera borde fått chans att lyssna till och absolut den personal som närmast arbetar med Neurologpatienter.
Sajten uppdateras regelbundet av Fontänen på uppdrag av STROKE-föreningen i Linköping Copyright gäller på bilder & text. Strokeföreningen i Linköping med omnejd är en förening "under" Stroke Östergötland och Stroke Riksförbundet.